Heartpillows

Wel eens van het heartpillows gehoord? Oorspronkelijk komt het idee daarvoor uit de Verenigde Staten en is via een Deense verpleegkundige Europa binnengekomen. Het omvat een ontwerp voor een kussentje dat pijn en zwelling na een borstkanker operatie helpt te verminderen.

Intussen is het in heel Europa bekend geworden en wordt door verschillende organisaties gepromoot en aangeraden.

Ook in het Ziekenhuis Amstelland worden de kussentjes al langere tijd gebruikt. Fleur van Heuveln mammaconsulent bij het ziekenhuis vertelt er iets over: “de kussentjes- rond de 5 stuks per week - worden gratis aan patiënten gegeven die een borstoperatie hebben ondergaan. De kussentjes zijn zo gemaakt dat het makkelijk – aan de geopereerde kant – onder de arm gedragen kan worden. Dat geeft steun en verlichting. Wij merken uit de reacties van de patiënten dat ze hier erg tevreden mee zijn”.

De kussentjes worden gemaakt door mensen die aan de dagbesteding van Ons Tweede Thuis mee doen en door andere vrijwilligers. Dat doen ze kosteloos. De materialen worden door de mamapoli zelf aangekocht en gesubsidieerd door de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland.

Fijn dat dit zo goed kan worden gebruikt en dat zoveel mensen hier baat bij hebben!

 

Fleur van Heuvlen laat zien hoe de heartpillow werkt.