Avond over sport en trainen

Voormalig topsporters Joyce Sombroek (hockey) en Andres Landman (marathon schaatsen) praten over sport en trainen. Op maandag 15 oktober om 19.30 uur in Ziekenhuis Amstelland verzorgen sprekers een avond over sport, trainingen en hoe men dat op een verantwoorde manier kan aanpakken. Dat doen zij samen met cardioloog Su-San Liem, die vertelt over het sporthart.

Joyce Sombroek

Joyce Sombroek werkt als arts-assistent en Andres Landman als fysiotherapeut in Ziekenhuis Amstelland. Beiden weten als geen ander wat sport met het lichaam kan doen. Vanuit hun ervaring en deskundigheid wijzen zij de weg naar een gezonde manier van sport beleven. Over het belang van een juiste mindset, een goede balans en rust.

Andres Landman: “Na een dag werken is het lekker te gaan hardlopen of op een andere manier los te gaan. ‘Insanity’, ‘Viper ‘ of ‘Crossfit’? Zomaar een greep uit nieuwe, hippe trainingsprogramma’s. Ze beloven dat je veel kilocalorieën per dag verbrandt en dat je in een paar maanden tijd een strak lijf of een mega goede conditie hebt. Voor velen hartstikke goed, maar voor sommigen kan zo’n intensief programma al snel eindigen bij de fysiotherapeut of bij een dokter.”

De Vrienden van Ziekenhuis Amstelland, die deze avond organiseren, heten bezoekers hartelijk welkom.

Bron: AmstelveenBlog