Technasium leerlingen doneren meer dan €800

Brugklasleerlingen van het technasium  Keizer Karel College hebben met de opbrengst van de verkoop van ‘geupcyclede’ een mooie donatie kunnen doen aan de Stichting Vrienden van Amstelland Ziekenhuis. De afgelopen periode hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun Upcycling Project.

De bedoeling van dit project was een nieuw leven geven aan oude spullen door deze te ‘upcyclen’. Upcycling is het omtoveren van oude en ‘onbruikbare’ materialen tot producten die weer waardevol zijn en vaak zelfs mooier dan voorheen.

De nieuwe producten zijn vervolgens geveild via een veilingwebsite, gebouwd door technasium leerlingen uit de tweede klas.

Op donderdag 22 april kwam Kommer Braber, voorzitter van de Stichting Vrienden van Amstelland Ziekenhuis langs op het KKC om de opbrengst van de veiling in ontvangst te nemen. Deze stichting zet patiënten en het personeel van dit ziekenhuis in het zonnetje.

Dion Lembekker, docent Onderzoek & Ontwerpen, overhandigde de cheque aan de heer Kommer Braber. Door Corona kon hier uiteraard maar een select gezelschap bij aanwezig zijn. Meneer Lembekker had daarom een livestream opgezet, zowel de leerlingen die aan het project gewerkt hadden als de personen die op de producten geboden hadden konden via deze livestream de overhandiging digitaal bijwonen.

Het KKC heeft in totaal een bedrag van EUR 892,95 opgehaald en gedoneerd. De Stichting Vrienden van Amstelland Ziekenhuis denkt eraan om de donatie te besteden aan een opkikkertje voor het personeel van het ziekenhuis in deze extra drukke periode.