Alle Berichten en Projecten 

 


Mooi begin 2024

Wat een prachtig begin van het nieuwe jaar voor de Vrienden van Ziekenhuis Amstelland. Wij ontvingen deze week een tweetal donaties van een zeer gulhartige mevrouw uit Amstelveen van in totaal liefst € 12.000.

Lees meer »

Heartpillows

Wel eens van het heartpillows gehoord? Oorspronkelijk komt het idee daarvoor uit de Verenigde Staten en is via een Deense verpleegkundige Europa binnengekomen. Het omvat een ontwerp voor een kussentje dat pijn en zwelling na een borstkanker operatie helpt te verminderen.

Lees meer »

Nieuwsbrief

De najaarseditie van de Nieuwsbrief Vrienden Ziekenhuis Amstelveen is uit! Binnenkort krijgen onze Vrienden de nieuwsbrief thuis gestuurd. Maar nu is de brief ook al te lezen op deze website. Waar gaat deze keer over ?

Lees meer »

Informatie avond Apneu

Donderdag 12 oktober is er een informatieve bijeenkomst, georganiseerd door de Apneuvereniging regio Amstelveen. U bent van harte welkom deze bij te wonen en u kunt zich aanmelden via: stoutenbeek@apneuvereniging.nl

Lees meer »

Informatie palliatieve zorg

Maandag 9 oktober is er een informatieve avond over palliatieve zorg in Ziekenhuis Amstelland. Als beter worden niet meer mogelijk is, heeft palliatieve zorg als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te realiseren voor patiënt en zijn of haar naasten. Dat kan weken, maanden of jaren nodig zijn.

Lees meer »

Noah doet een wens

Noah heeft de dag van zijn leven op het circuit van Zandvoort “Ik wens dat ik een rondje op het circuit van Zandvoort in een hele snelle auto mag rijden.” Noah Booms, één van de kunstenaars van Stichting Ons Tweede Thuis, die de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland hebben gemaakt, deed deze wens.

Lees meer »

Wensbank actief

'Ik wens dat we samen een leuke dag kunnen meemaken. Mijn familie heeft mij zo ontzettend geholpen en gesteund in de 3 maanden dat ik in het ziekenhuis lag. En voor mezelf en hun maken we een mooie herinnering, ook voor als ik er helaas niet meer ben. Ook wil ik voor het verplegend personeel een mooi bloemstuk om op de afdeling neer te zetten. Ze zitten allemaal in mijn hart. Zo lief zijn ze.' Astrid Zonderwijk (47) uit Amstelveen stopte deze wensen in de wensbank in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Beide wensen zijn inmiddels vervuld.

Lees meer »

Muziek aan Bed

'Muziek aan bed'  is ook in Ziekenhuis Amstelland te beluisteren. Twee cellisten verzorgen een mobiele act. Een kort en persoonlijk optreden bij een patiënt, bezoeker of collega. Ze zijn allemaal verrast en erg onder de indruk van deze miniconcerten. 

Lees meer »

Dag van de Verpleging

De vele gezichten van verpleegkunde’ is donderdag 12 mei, op de dag van de verpleging in Ziekenhuis Amstelland door de Verpleegkundige Advies Raad en Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur, onthuld. Het kunstwerk is een ode aan het meest veelzijdige beroep dat we in ons ziekenhuis kennen; de verpleegkundige. De verpleegkundige kent vele gezichten en dat is tot uiting gebracht in beeld en tekst. Want je bent niet zomaar verpleegkundige; je bent de alleskunner, de doorpakker, de regisseur, de topsporter, de rots, de optimist, de coach, de tolk, de hartbewaker, de teamplayer.

Lees meer »